Subskrybuj
Logo małe
Wyszukiwanie

MZ powołuje komisję, która zajmie się połączeniem NIZP-PZH i Instytutu Żywności i Żywienia

MedExpress Team

Medexpress

Opublikowano 26 czerwca 2019 13:08

MZ powołuje komisję, która zajmie się połączeniem NIZP-PZH i Instytutu Żywności i Żywienia - Obrazek nagłówka
W Dz.U. MZ opublikowano zarządzenie w sprawie powołania Komisji mającej na celu opracowanie warunków połączenia Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny w Warszawie oraz Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie.

W skład Komisji wchodzą:
1) Przewodniczący Komisji – Pani Justyna Mieszalska, Dyrektor Departamentu Zdrowia Publicznego i Rodziny w Ministerstwie Zdrowia;
2) członkowie:
a) Pan Paweł Maryniak – Zastępca Dyrektora Departamentu Nadzoru i Kontroli w Ministerstwie Zdrowia,
b) Pan Grzegorz Juszczyk – Dyrektor Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny oraz Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła,
c) Pan Dariusz Poznański – Zastępca Dyrektora Departamentu Zdrowia Publicznego i Rodziny w Ministerstwie Zdrowia, ekspert w dziedzinie gospodarczych zastosowań wyników działalności badawczo-rozwojowej instytutów podlegających łączeniu,
d) przedstawiciel Rady Naukowej Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny,
e) przedstawiciel Rady Naukowej Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła.

Do zadań Komisji należy:
1) ocena stanu majątkowego i organizacyjno-prawnego Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny oraz Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła;
2) opracowanie warunków połączenia Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu
Higieny oraz Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła.

Źródło: Dz.U.MZ

Szukaj nowych pracowników

Dodaj ogłoszenie już za 4 zł dziennie*.

* 4 zł netto dziennie. Minimalny okres ekspozycji ogłoszenia to 30 dni.

Zobacz także