Rada Naukowa Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła ogłosiła konkurs na stanowisko dyrektora Instytutu Żywności i Żywienia. Obecnie dyrektorem Instytutu jest prof. Mirosław Jarosz.
Osoba, która chce ubiegać się o stanowisko musi spełnić następujące warunki:
posiadać co najmniej stopień naukowy - doktor
-korzystać z pełni praw publicznych
-posiadać co najmniej 3-letniego doświadczenia w zarządzaniu zespołami pracowniczymi
znajomość języka angielskiego, niemieckiego lub francuskiego w stopniu umożliwiającym swobodne komunikowanie się w zakresie badań naukowych i prac rozwojowych;
-brak skazania prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub przestępstwo skarbowe.
Kandydaci starający się o tę posadę muszą złożyć następujące dokumenty:
- informację o dotychczasowym przebiegu pracy zawodowej, w tym o zakresie obowiązków związanych z zajmowanymi stanowiskami i pełnionymi funkcjami, okresie ich pełnienia, liczbie podległych pracowników oraz osiągnięciach zawodowych;
koncepcję rozwoju Instytutu Żywności i Żywienia w formie prezentacji multimedialnej, złożonej na nośniku elektronicznym;
- poświadczonych za zgodność z oryginałem kopii dokumentów potwierdzających przebieg pracy zawodowej i wykształcenia;
- oświadczenia o niekaralności za umyślnie popełnione przestępstwo lub przestępstwo skarbowe;
- oświadczenia o korzystaniu z pełni praw publicznych;
- poświadczonej za zgodność z oryginałem kopii dowodu osobistego lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość.
Termin nadsyłania zgłoszeń mija 30 kwietnia 2014r. O zachowaniu terminu decyduje data wpływu zgłoszenia do siedziby Instytutu Żywności i Żywienia, także w przypadku przesłania zgłoszenia listem poleconym.