Co powinno zagościć na naszych stołach, żeby mieć niższy poziom cholesterolu?
1. Natka pietruszki zawiera witaminę C, dzięki której łatwiej pozbyć się nadmiaru cholesterolu
2. Olej rzepakowy zawiera fitosterole, które pomagają utrzymać cholesterol na odpowiednim i zdrowym poziomie
3. Awokado bogate jest w zdrowe i cenne kwasy tłuszczowe
4. Filiżanka zielonej herbaty redukuje wchłanianie się cholesterolu w jelitach
5. 2 łyżki siemienia lnianego dziennie spowodują znaczy spadek cholesterolu
6. Morskie ryby zawierają kwasy tłuszczowe omega - 3
7. Czosnek zawiera allicynę, która udrażnia naczynia krwionośne
8. Codzienne spożycie garści orzechów znacznie obniża poziom LDL
9. Olej zawarty w pestkach dyni hamuje odkładanie się cholesterolu w naszym organizmie
10. Fasola zawiera błonnik, który działa jak szczoteczka i usuwa tłuszcze z naszego organizmu.
Źródło: xnews
Przeczytaj również: 10 sposobów na zachowanie młodości. Co warto jeść?